رضا عابدینی ، طراح و گرافیست معروف ایرانی، متولد سال ۱۳۴۶ در تهران است. او فارغالتحصیل رشته طراحی گرافیک از هنرستان هنرهای تجسمی پسران تهران و لیسانس نقاشی از دانشگاه هنر تهران است. رضا کار حرفهای گرافیک را از سال ۱۳۶۸ با سفارشهایی کوچک از بنیاد سینمایی فارابی شروع کرد.
رضا عابدینی آغازگر تایپوگرافی در ایران بطور حرفهای و کامل میباشد. رضا عابدینی در سال ۱۳۸۵/۲۰۰۶ خورشیدی جایزه صدهزار یورویی پرنس کلاوس هلند را از آن خود کرد. نمایشگاه آثار او نیز در ۱۱ سپتامبر همان سال در آمستردام گشایش یافت.
اولین سفارش مهم او مربوط به پوستر یازدهمین جشنواره فیلم فجر بود که طی همان کار نیز به تایپوگرافی فارسی به شکل حرفهای وارد شد؛ به این صورت که تصمیم گرفت حروف فارسی و انگلیسی را با دست طراحی کند و در پوسترهای بعدی جشنواره فجر نوشتهها را با الهام گرفتن از منطق مُهرهای سنتی ایرانی طراحی کرد.
طراحی خط مجموعه هشتاد و نه اثر از رضا عابدینی است که در مرز میان طراحی و خط (نوشتار) قرار دارد و از دلبستگی طولانی و عمیق او به این هر دو خبر میدهد.
وی تاکنون چندین جایزه بینالمللی را بخاطر آثارش دریافت کرده است. او اولین طراح ایرانی است که نامش در کتاب تاریخ طراحی گرافیک مگز ثبت شده است.
رضا طراحی پوستر چند فیلم سینمایی را در کارنامه خود دارد و برای پوستر فیلم «سارا» ساخته داریوش مهرجویی، سیمرغ بلورین بهترین پوستر سینمایی را از جشنواره بینالمللی فیلم فجر و جایزه ویژه منتقدین سینمایی را از آن خود کرد. او همچنین برای پوستر فیلم «یک داستان واقعی» دیپلم افتخار بهترین پوستر سینمایی جشنواره بینالمللی فجر و جایزه سوم پوستر بینال طراحی گرافیک را به دست آورد.
از مهمترین آثار طراحیهای او میتوان به طراحی کتاب تصویری «منظر» که در سال ۷۷ منتشر شد و نویسندگان و هنرمندان متعددی با او همکاری داشتند (از جمله علیرضا مشایخی و ابولفضل جلیلی) و کتاب «پیامبر» نوشته جبران خلیل حبران اشاره کرد.
عابدینی عضو انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران و انجمن بینالمللی طراحان گرافیک است که نامش نیز در ویرایش جدید کتاب تاریخ طراحی گرافیک تألیف فیلیپ بی. مگز ثبت شده است.
عابدینی از سال ۱۳۸۷ تا کنون به همراه خانواده خود در لاهه هلند زندگی میکند. او در این سالها در دانشگاههای متعددی از جمله در فرانسه، هلند، ترکیه، لبنان و قطر ندریس کرده و در حال حاضر در دانشگاهی در بیروت به تدریس مشغول است.